09 dec 2014

Marie Kleine-Gartman Pen essay Anoek Nuyens

0 Comment

Marie Kleine-Gartman Pen essay Anoek Nuyens

Het essay dat Anoek Nuyens schreef in opdracht van het Nederlands Toneelverbond, is te vinden in de publicatie activerend, inspirerend en vol van passie. Shortlist Marie Kleine-Gartman Pen 2014 en is hier online te lezen: Theater dat zich als een virus verspreidt door de samenleving – Anouk Nuyens.

Winnaar Marie Kleine-Gartman Pen 2014

Op 8 december 2014 ontving Sébastien Hendrickx de Marie Kleine-Gartman Pen 2014 uit handen van de winnares van vorig jaar Anoek Nuyens.
De jury, Max Arian, Anoek Nuyens en Naima Azough, schreef over het essay dat hij inzond, ‘Kunst die zich voordoet alsof ze iets anders is dan kunst’.

‘Als je dit essay leest begin je boven op het dak van de hoge toren waar je uitkijkt over de wereld, dan ga je de trap af, naar beneden, en kom je in allerlei situaties en ruimtes terecht. Er komen geschiedenisboeken aan te pas, nieuwe begrip­pen, theater wordt onderdeel van kunst en breidt zich uit tot een beweging in de tijd. Als lezer word je getrakteerd op een scherp, spannend en diepgaand inzicht in de rol die theater in de 21ste eeuw kan spelen. Activerend, inspirerend en vol van passie: eigenschappen die Marie Kleine-Gartman karakteriseerden.’

Met het winnen van de Marie Kleine-Gartman Pen zal Sébastien Hendrickx het volgende Marie Kleine-Gartman Pen essay schrijven.

[omhoog]